Internationaal Historisch Festival - De Vosberg

De Vosberg - Ninnesweg 176, Panningen - zaterdag 27.07.13 - van 09:00 tot 18:00 - routebeschrijving - festival, evenement
Internationaal Historisch Festival - De Vosberg

 De HMT (Historische Motoren en Tractoren vereniging) stelt zich ten doel oude klassieke tractoren, stationaire motoren en werktuigen te behouden uit het oogpunt van techniek en vormgeving. Om dit doel te bereiken organiseert de HMT dit jaar al weer voor de 34e keer het Int. Historisch Festival. Een evenement dat is uitgegroeid tot het grootste in zijn soort op het vasteland van Europa met een grote aantrekkingskracht op bezoekers en deelnemers uit binnen- en buitenland. In 2011 alsmede 2012 waren er ruim 26.000 bezoekers over twee dagen.

Op een terrein van 15 ha laten meer dan 1200 verzamelaars en hobbyisten uit verschillende landen u kennis maken met ons agrarisch verleden en de manier waarop de mechanisatie zich de afgelopen eeuw heeft ontwikkeld. Naast de meer dan 2000 tractoren en 400 stationaire motoren worden er ook stoommachines, auto’s, woonwagens, motoren, bromfietsen, fietsen, werktuigen en gereedschappen tentoongesteld.